Ko smo mi?

Art Aparat okuplja ljude koji veruju u jednakost, slobodu i solidarnost i koji koriste muziku kao alat za negovanje ovih vrednosti u zajednici. Udruženje je osnovano 2015. godine i čine ga muzički i drugi umetnici/e, ali i stručnjaci/kinje iz oblasti psihologije, omladinskog rada i drugih oblasti, koji rade na povezivanju i osnaživanju zajednica, produkciji različitih umetničkih sadržaja i edukaciji nastavnika i omladinskih radnika.

Tim

Maja Ćurčić

Maja Ćurčić je nastavnica muzike i kompozitorka. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek Opšta muzička pedagogija. Pokretačica je više projekata koji koriste muziku kao alat za povezivanje ljudi. Autorka je muzike za pozorišne i baletske predstave, filmove, video radove, umetničke instalacije, animirane serije i TV reklame.

Marko Đukić

Marko Đukić je dizajner zvuka,  kompozitor i muzički producent. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a pored kompovanja muzike bavi se i video produkcijom. Zaljubljenik je u istok i različite prakse koje nam odande dolaze. Autor je muzike za filmove, predstave, umetničke instalacije, TV reklame i video igrice, kao i muzičkih spotova, kratkih filmova i drugih kratkih video formi. 

Svetlana Damnjanović

Svetlana Damnjanović je antropološkinja, a poslednjih četrnaest godina bavi se fundraisingom i povezivanjem biznis i civilnog sektora. Voli da čita i osnivačica je izdavačke kuće Mastilo izdavaštvo. U Art Aparatu angažovana je kao saradnica za fundraising i osmišljavanje programa.

Ilir Gaši

Ilir Gaši je stručnjak za javne komunikacije i održivi razvoj medija, a poslednjih godina sve više u svom radu koristi umetnost kako bi adresirao neke od najkompleksnijih tema. Osnivač i višegodišnji koordinator različitih programa i projekata u civilnom sektoru, bivši kopirajter, kreativni direktor i novinar, još uvek neostvareni muzičar i aktivni autostoper. U Art Aparatu je konsultant za produkciju različitih medijskih formata.

Danijela Jović

Danijela Jović je psihološkinja, ali i jedna od najzaljubljenijih ljudi u omladinski rad koji žive u Beogradu i Srbiji. Radi kao konsultantkinja u oblasti neprofitnog menadžmenta i omladinskih politika, a u Art Aparatu angažovana je kao saradnica za programe neformalnog obrazovanja.

Marija Nikolić

Marija Nikolić je nastavnica muzike i multinstrumentalistkinja. Diplomirala je dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Nišu. Predavala je muzičku kulturu u osnovnoj školi i poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom i mladima, a aktivna je i kao DJ. U Art Aparatu vodi muzičke radionice i članica je benda.